Lauwwarme auberginerolletjes in tomatensaus

  • 2 grote aubergines
  • 1 kleine ui
  • 1 smalle, kleine courgette
  • 1 ons zachte geitenkaas zonder korst
  • 1 blik gepelde tomaten in blik
  • groene pesto
  • 2 teentjes knoflook
  • zout
  • versgemalen peper
  • gedroogde Italiaanse kruiden
  • (olijf)olie
  • eventueel verse basilicumblaadjes

Snij de aubergines in de lengte in 8 mooie plakken van ca. 1 cm dik.
De rest kan ergens anders voor worden gebruikt.
Meng in een kommetje een flinke scheut olijfolie, met twee teentjes uitgeknepen knoflook.
Bestrijk de aubergineplakken aan beide zijden met het oliemengsel.
Gril de plakken in de grillpan of op de bakplaat in de oven tot de plakken zacht en gaar zijn, maar niet uit elkaar vallen!
Als de plakken klaar zijn, laten afkoelen op een bord.
Verwijder het overbodige vet door de plakken op keukenpapier te leggen.
Was ondertussen de courgette en schaaf in de lengte met een kaasschaaf 8 mooie repen.
Zet apart.
Snij de ui en fruit deze met wat olie aan in een kleine kookpan.
Voeg hieraan de tomaten in blik toe en laat even doorkoken.
Voeg Italiaanse kruiden, zout & peper naar smaak toe.
Pureer dit mengsel zodra gereed met de staafmixer of keukenmachine.
Zet apart.
Neem steeds een plak aubergine, bestrijk met wat pesto, verdeel de geitenkaas over de plakken en leg steeds op elke plak een reep courgette.
Rol op leg alle rolletjes met de naad naar beneden in diepe (soep)borden.
Verwarm het tomatenmengsel tot warm.
Schep per bord een flinke soepopscheplepel tomatensaus in een bord.
Leg in elk bord twee aubergine rolletjes en garneer eventueel met wat blaadjes basilicum.
Lekker met ciabatta of stokbrood met tapenade.

Tip
Voor een niet-vegetarische variant kan in plaats van de courgette repen plakken rauwe Italiaanse ham of serranoham of andere gedroogde ham gebruikt worden.

Bron: NN

Terug