Groen-geel versierde asperges

  • 750 g asperges
  • ¾ l water
  • 1 theel. zout
  • 25 g boter
  • 2 eetl. paneermeel
  • 4 hardgekookte eieren, verkruimeld (bij kaas minder eieren)
  • 2 eetl. fijngeknipte peterselie

Was en schil de asperges en snij ze in 3 - 4 cm lange stukjes, de kopstukken 10 cm lang.
Houd de kopstukjes apart.
Breng het water aan de kook en leg de schillen onderin de pan.
Vooral in de schillen zitten veel smaakstoffen.
Voeg de stukken asperge toe en kook ze in 30 – 45 minuten bijtgaar.
Kook de kopstukjes pas de laatste 10 minuten mee en voeg dan ook pas het zout toe.
Giet de bijtgare asperges op een vergiet af en vang het kookwater op (voor soep).
Rangschik de uitgelekte asperges op een warme schaal (eventueel samen met aardappelpuree, of kriel­aardappeltjes of risotto).
Ondertussen in een sauspan boter verwarmen, maar niet bruin laten worden.
Roer het paneermeel en de eieren erdoor.
Schep deze kruimel over de asperges (en/of de puree, aardappels, rijst en eventueel nog wat kaas er over strooien).
Eventueel bestrooien met wat geraspte kaas en even onder de gril om iets te bruinen.
Bestrooien met fijn geknipte peterselie.

Bron: NN

Terug