Maccheroni al Forna alla Rustica

Maccheroni uit de oven met aubergine en gerookte mozzarella

  • 400 g maccharoni
  • 1 aubergine, geschild en in plakken van 6 mm
  • zout
  • 60 g boter, plus wat extra
  • 125 g ui, in dunne plakjes
  • 350 g hele geschilde tomaten uit blik (met het vocht), grof gehakt
  • vers gemalen zwarte peper
  • 4 eetl. Parmigiano-reggiano, vers geraspt
  • 125 g gerookte mozzarella (of desnoods ongerookte), in heel dunne plakken

Giet een laag olie van 1 cm in een koekenpan.
Zet de pan op hoog vuur.
Laat de olie heel heet worden en laat er voorzichtig zoveel plakken aubergine in glijden als er gemakkelijk in passen.
Keer de plakken als hun onderkant goudbruin begint te worden en haal ze uit de pan als ze aan beide kanten goudbruin zijn.
Leg ze op een bord bedekt met keukenpapier.
Bak op deze manier alle plakken aubergine en bestrooi ze met zout.
Doe 4 liter water in een grote pan op hoog vuur.
Smelt in een andere koekenpan de boter op middelhoog vuur.
Voeg de stukjes ui toe en fruit ze zacht en mooi goudgeel.
Doe de tomaten erbij, breng het geheel met zout & peper op smaak en laat het pruttelen tot de tomaten zijn ingekookt en zich scheiden van de boter.
Haal de pan van het vuur.
Verwarm de oven voor op 200 °C (gasstand 6).
Als het pastawater kookt, voeg dan 1 eetlepel zout aan het kokende water toe en doe er goed roerend in één keer alle pasta bij.
Laat de maccheroni molto al dente gaar worden (ca 1 minuut eerder dan al dente), giet ze af en meng ze met de saus en de kaas.
Beboter de bodem van een ondiepe ovenschaal en spreid er gelijkmatig de helft van de pasta op uit.
Leg daarop alle plakken aubergine en de helft van de mozzarella.
Spreid daarover de rest van de pasta uit en dek het geheel af met de rset van de mozzarella.
Zet het gerecht 15-20 minuten boven in de oven, of tot zich een goudgele korst vormt.
Haal het gerecht uit de oven en laat het 10 minuten rusten voordat u het opdient.

Bron: De echte pasta
Gepubliceerd door: Bert Allers in Kook Jij

Terug