Stoofvlees, gesmoord in olijfolie

  • 1,2 kg rundstoofvlees, nog voorzien van het vet
  • olijfolie
  • 3 uien
  • ½ selder
  • 4 wortelen
  • tijm
  • rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 g kappertjes
  • 4 sardinefilets
  • zeezout
  • 3 dl witte wijn
  • 1 bos bladpeterselie
  • 2 groene courgettes

Het vlees wordt eerst stevig aangebraden in olijfolie en wordt dan in ruim olijfolie in een braadslede bij 95 °C gesmoord.
Na 2 uur worden de aromaten en de vis toegevoegd.
Het vlees wordt regelmatig gekeerd.
Na 3 uur wordt de olie afgegoten en het vlees warm gereserveerd.
De gesmoorde groenten en jus worden gepureerd met de peterselie en de courgetteschillen en op smaak gebracht.
Als garnituur worden provençaalse toetsen gebruikt.
Een pasta past hier goed bij.
Maar ook kan het gerecht als echte Vlaamse klassieker worden geserveerd: met frietjes!

Bron: Het Recept Van De Week

Terug