Spaghetti alle checca

spaghetti_checca (3K)

  • 1 kg verse, rijpe pruimtomaten,
    geschild, ontpit en in stukjes van 6 mm
  • 250 g Italiaanse mozzarella van volle melk,
    in stukjes van 6 mm
  • 2 theel. verse basilicum, fijngehakt
  • 2 theel. verse oregano, fijngehakt
  • 2 theel. verse majoraan, fijngehakt
  • 1 theel. verse tijm, fijngehakt
  • zout
  • vers gemalen zwarte peper
  • 8 eetl. extra viergine olijfolie

Breng in een grote pan 4 liter water aan de kook.
Voeg 1 eetlepel zout toe en doe er alle pasta tegelijk bij.
Roer tot alles onderstaat.
Doe de tomaten, mozzarella en kruiden intussen in een grote schaal, waarin straks ook nog de pasta past.
Breng het geheel met zout & peper op smaak en meng alles goed.
Verhit de olie tot zij bijna rookt en giet haar over het mengsel in de schaal.
Laat de spaghetti molto al dente gaar worden( ca. 30 seconden eerder dan al dente), giet deze af en doe de pasta bij de saus in de kom.
Meng alles goed.
Leg een bord op de schaal en laat het geheel 2 minuten staan, zodat de kaas smelt voordat u het gerecht opdient.

Opmerking
Ook lekker met spaghettini.

Bron: Giuliano Hazan
Gepubliceerd door: Bert Allers in Kook Jij

Terug