Koolrabi met mosterdsaus

  • 2 koolrabi's
  • 2 x 30 g boter
  • ½ bouillonblokje
  • 2 eetl. mosterd
  • 2 – 4 eetl. geraspte kaas
  • 2 eetl. broodkruim
  • 30 g bloem
  • 2 eetl. room

Koolrabi's schillen, schoonmaken en in grove stukken snijden.
Kook ze in gezouten water en laat ze uitlekken.
Eerst 30 gram boter verhitten en de bloem er roerend doorheen doen.
In scheutjes 30 cl kookvocht erbij doen, blijven roeren.
Er ontstaat nu een gladde saus.
Half bouillonblokje (vegetariërs: groentebouillonblokje gebruiken) oplossen in de saus en even zacht laten doorkoken.
Room en mosterd er doorheen roeren.
Koolrabi in een ingevette ovenschaal leggen (de ham er overheen verdelen) en de saus er overheen schenken.
Kaas en 30 gram boter en broodkruim (paneermeel) er overheen strooien en in een voorverwarmde oven van 220 °C in 15 – 20 minuten goed laten doorwarmen, met een mooi korstje.
Niewt vegetariërs kunnen ook nog 150 gram hamblokjes er doorhjeen doen.
Serveren met rijst, aardappelpuree of zelfs met pasta.

Opmerking
Weer een recept voor een van de biologische groenten, die we regelmatig in de Vitatas hebben.
Recept wel aangepast aan eigen smaak.

Gepubliceerd door: PM3 Receptensite

Terug