Entrecote mirabeau, Dubbeldikke biefstuk met ansjovisboter

voor 6 personen
  • 185 g boter, op kamertemperatuur gebracht
  • 2 tot 3 ansjovissen op zout, gefileerd en afgespoeld,
  • of 6 - 8 ansjovisfilets op olijfolie, fijngesneden
  • vers citroensap naar smaak
  • versgemalen peper naar smaak
  • 2 eetl. fijngesneden verse bladpeterselie (desgewenst)
  • 1 eetl. fijngesneden sjalot (desgewenst)
  • olijfolie om de grilleerplaat in te vetten
  • 3 lende-of haasbiefstukken van 4 cm dik, elke circa 375 g
  • zout
  • versgemalen peper

Roer in een kom de boter romig.
Roer er de ansjovis door.
Voeg citroensap en peper toe.
Meng er de peterselie en sjalot door (als u die gebruikt).
Vet een grilleerplaat in met olijfolie en verhit hem op een matig vuur.
Leg de biefstukken circa 2 minuten op de hete plaat.
Draai ze 90 graden en grilleer ze aan dezelfde kant nog 1 minuut, zodat een rasterpatroon ontstaat.
Keer ze na circa 2 minuten, bestrooi ze met zout & peper en grilleer ze aan de andere kant.
Idealiter worden de biefstukken rood of rosé geserveerd; de baktijd hangt af van de dikte van de biefstuk.
Reken in totaal 8 tot 9 minuten.
Leg de biefstukken op een snijplank, dek ze losjes af met aluminiumfolie en laat ze 2 minuten rusten.
Snijd elke biefstuk dwars op de draad in plakken en schik deze naast elkaar op een schaal.
Bestrijk ze royaal met de ansjovisboter en serveer ze direct.

Bron: Bert Allers
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug