Varkensvlees met rode peper gekarameliseerd

varkensvlees_gekarameliseerd (3K)

  • 1 eetl. sesamolie
  • 650 g varkensfilet, in plakken gesneden
  • 1 eetl. geraspte gemberwortel
  • 1 grote, milde rode peper, van zaadjes ontdaan, gehakt
  • 4 eetl. sojasaus
  • 140 g bruine suiker
  • 1 eetl. vissaus
  • 2 eetl. limoensap
  • 1 kleine komkommer, in dunne plakjes gesneden
  • handvol taugé
  • handvol muntblaadjes
  • handvol korianderblaadjes

Verhit de olie in een grote koekenpan of wok op hoog vuur.
Bak de plakken varkensvlees 2 minuten aan elke kant, of tot ze net gaar zijn.
Schep ze uit de pan en leg ze even apart.
Zet het vuur laag en doe gemberwortel, rode peper, sojasaus, suiker, vissaus en limoensap in de pan.
Roer tot de suiker is opgelost en laat het sausje dan 8 minuten inkoken tot het dik is geworden.
Leg de plakken varkensvlees terug in de pan hussel ze door de saus.
Meng komkommer, taugé, munt en koriander.

Bron: Donna Hay
Gepubliceerd door: Bert Allers in Kook Jij

Terug