Stoofvlees

  • 1½ kg goede riblappen
  • 1½ kg uien
  • 3 eetl. bloem
  • vleeskruiden
  • peper
  • zout
  • 2 flesjes Leffe dubbel
  • boter en bloem
  • 3 eetl. appelstroop
  • 15 cl sinaasappelsap

Snijd de riblappen in blokjes (niet te fijn) en doe die samen met 3 eetlepels bloem, peper en zout en vleeskruiden in een plastic zak. Sluiten en schudden, zodat alle vleesblokjes bedekt zijn met een dun laagje bloem-kruidenmengsel.
Vlees in een beetje boter aanbraden, regelmatig roeren.
Intussen uien schoonmaken en grof snijden.
Uien bij het vlees doen, nog even laten meebakken en afblussen met het bier.
Aan de kook brengen en sinaasappelsap en appelstroop toevoegen.
Heel zacht een paar uur laten stoven (gesloten pan).
Na een paar uur boter smelten, bloem erbij doen en al roerend een roux maken.
De hoeveelheid hangt af van hoe gebonden je je stoofvlees wilt.
Enkele minuten al roerend garen, en dan een flinke scheur van het vocht van het stoofvlees toevoegen en doorroeren.
Het mengsel bij het stoofvlees doen en nog even door laten pruttelen.
Serveren met (zelfgemaakte) frites.

Bron: PM3 Receptensite

Terug