Shaslick van varkenshaas

  • 500 g varkenshaas
  • ½ theel. cayennepeper
  • ½ theel. paprikapoeder
  • 1 teentje knoflook
  • 6 eetl. olijfolie
  • 1 rode paprika (zoete)
  • ½ bosje selderij
  • snufje djinten (komijnpoeder)
  • snufje zout
  • snufje peper
  • spiezen of satéprikkers

Pel en pers de knoflook boven een kom.
Voeg de kruiden en de olie toe en meng alles goed door elkaar.
Dep het vlees droog en snijd in gelijke stukken.
Meng het vlees door de marinade.
Laat het vlees afgedekt tenminste 2 uur in de koelkast staan.
Zet de satéprikkers in het water om te weken.
Haal het vlees uit de koelkast.
Snijd de paprika in stukken.
Dep het vlees droog.
Rijg het vlees om en om met de paprika en de blaadjes selderij aan de satéprikkers.
Grill het vlees op de barbecue om en om in ca. 12 minuten gaar.
Bestrijk regelmatig met de marinade.
Hak de rest van de selderij fijn voor de garnering.

Bron: Vlees.nl

Terug