Gember-limoenglazuur met honing

voor de barbecue
(Ainsley Harriott*)

  • 5 cm geschilde gemberwortel
  • 6 eetl. heldere honing
  • 2 eetl. droge sherry
  • grofgeraspte schil en sap van 1 limoen
  • zout
  • zwarte peper

Snij de gember in tweeën, rasp een helft fijn, maak er een balletje van en druk het sap uit boven een kommetje.
Snij de andere helft in reepjes en roer die met het sap door de overige ingrediënten.
Doe in een pannetje en laat 3 minuten stevig sudderen tot het tot de helft is ingekookt.
Laat afkoelen tot een dik stroperig mengsel.
Strijk dit 10 minuten voor het eind van de bereidingstijd op het vlees.

* Ainsley Harriott's glazuren zijn mengsels op basis van suiker en honing om later op het vlees te doen voor een kleverig caramelkorstje.

Pas op: doe het er pas later op wegens verbranden!
De recepten zijn voor 900 gram kip of varkensvlees.

Marijke

Terug