Lamscarré met knoflook en kruiden

lamscarre_knoflook (3K)
voor 6 personen
  • 2 stukken lamsrib van ongeveer 1 kg elk
  • 2 bolletjes verse knoflook (ong. 20 teentjes)
  • 60 g boter
  • 1 dl droge witte wijn
  • 4 dl kippenbouillon
  • 2 eetl. brandewijn of jenever
  • 1 bosje peterselie
  • 2 takjes rozemarijn
  • peper
  • zout

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Pel de knoflookteentjes en snij 2 ervan in plakjes.
Snij het vetlaagje van het ribstuk kruisvormig in.
Kerf het vlees tussen de koteletjes in en stop er telkens een plakje knoflook tussen.
Kruid het vlees met peper en zout.
Bak het vlees 5 minuten in een vuurvaste schaal, met het vetlaagje naar onderen, met een takje rozemarijn erbij.
Keer om en laat nog 5 minuten bakken.
Keer het vlees weer om, leg er de botervlokjes en de rest van de rozemarijn bovenop en zet 30 minuten in het midden van de oven.
Voeg na de helft van de gaartijd de witte wijn toe.
Doe de rest van de knoflookteentjes in een pannetje en voeg water toe tot alles net onder staat.
Kruid met een snuifje zout.
Dek af en laat 15 minuten zachtjes koken.
Giet af en pureer.
Hou het vlees warm op een voorverwarmde schaal, onder aluminiumfolie.
Blus de ovenschaal met de kippenbouillon en schraap de aanbaksels goed los.
Schenk de saus in een pannetje en laat 5 minuten inkoken.
Voeg de knoflookpuree, de brandewijn en de gehakte peterselie toe en breng verder op smaak met peper en zout.
Verdeel het ribstuk in koteletjes.
Schik ze op de hete knoflooksaus en serveer ze heet mogelijk.

Opmerking
Is erg lekker met fijne sperziebonen, gebakken kerstomaatjes en gekookte aardappelen.

Bron: Inge Deyck
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug