Penne met tuinbonenpesto

  • 1 kg tuinbonen in de schok (peul)
  • 8 - 12 blaadjes verse munt
  • ½ teentje knoflook
  • minstens ½ glas van je allerbeste olijfolie
  • 500 g penne of andere korte pasta
  • 50 g gemalen pecorino (liefst) of parmigiano

Dop de tuinbonen.
En dubbeldop ze rauw: maak met je nagel een sneetje in het grijze velletje en floep de groene binnenboontjes eruit.
Pureer de boontjes met de munt, knoflook en genoeg olie (eerst weinig, en dan meer) tot pestodikte.
Breng op smaak met zout & peper.
Kook de pasta al dente in veel water met zout.
Giet af en meng met de koude saus.
Geef er gemalen pecorino bij.

Het is een zeer oud recept uit Ligurië, een soort pesto, getiteld marò.
Behalve bij pasta ook razend lekker bij vette vis als tonijn en zalm, vers geroosterd, en bij vlees.
In dat geval is er geen kaas nodig.

Bron: Onno Kleyn

Terug