Kalfslende met rozemarijn

kalfslende_rozemarijn (3K)

  • 1 kg kalfslende (opgebonden)
  • ½ l vleesbouillon
  • 1 glas droge witte wijn
  • 30 g zachte boter
  • 4 eetl. olijfolie
  • 3 onbehandelde limoenen
  • takjes verse rozemarijn
  • peper & zout

Kruid het vlees met peper en zout, bestrijk het rondom met boter.
Steek de takjes rozemarijn tussen het vlees en het keukentouw.
Braad de kalfslende rondom aan in de hete olijfolie.
Blus met de wijn en laat volledig verdampen.
Voeg er 2 limoenen in plakjes en het sap van de derde limoen aan toe.
Schenk er een pollepel bouillon bij.
Dek het vlees af en laat het 2 uur heel zachtjes stoven.
Schenk er af en toe wat bouillon bij, om aanbranden te voorkomen.
Neem het deksel weg en laat nog 30 minuten heel zachtjes sudderen, zodat het braadvocht wat kan indikken.

Opmerking
Lekker met gebakken aardappelen en boontjes.

Bron: Inge Deyck
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug