Rundvlees- en knapperige groentereepjes in pikant gekruide satésaus

rundvlees_groentereepjes (2K)

  • 2 uien
  • 1 kleine struik bleekselderij
  • 200 g worteltjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g basmati rijst
  • 400 g rundvleesreepjes
  • wokolie
  • 2 eetl. ketjap asin
  • 1 pot satésaus pikant gekruid

Pel en halveer de uien.
Houd de selderijblaadjes van de struik apart.
Snijd de uien, bleekselderij en worteltjes in reepjes.
Pel en hak de knoflook fijn.
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak de vleesreepjes 3 minuten.
Schep ze op een bord.
Veeg de wok met keukenpapier schoon.
Voeg nog een scheutje olie toe en roerbak de uien- en groentereepjes 4 minuten.
Voeg de vleesreepjes, de knoflook en de ketjap toe en wok nog 2 minuten.
Verwarm de satésaus volgens de aanwijzing op de verpakking.
Voeg de helft van de saus aan de wok toe.
Schep de rijst en de vlees- en groentereepjes in satésaus op 4 borden en strooi de selderij erover.

Op tafel
Zet lekker frisse atjar tjampoer en kruidige sambal badjak op tafel.

Lekker anders kan ook
Je kunt in plaats van satésaus pikant gekruid ook satésaus mild gekruid of satésaus ketjap manis gebruiken voor dit gerecht.

Bron: Conimex

Terug