Gerookte Meritus-ossenhaas met wijngaardtwijgjes

ossenhaas_wijngaardtwijgjes (2K)

  • 4 stuks Meritus-ossenhaas (elk 225 g)
  • peper en zout
  • wijngaardtwijgjes
    • voor de rode-wijnsaus:
  • 2 sjalotjes, fijngesnipperd
  • ½ dl rode wijn
  • 1,5 dl bruine fond
  • klontjes koude boter

Kruid het vlees en bak volgens voorkeur.
Leg het vlees op een doorschijnende folie in een ovenvaste schaal.
Leg rond het vlees smeulende wijngaardtakjes en bind de folie bovenaan dicht.
Laat het geheel goed smeulen.
Bereid inmiddels de rode-wijnsaus.
Neem de pan waarin het vlees gebakken is en fruit hierin de sjalotsnippers.
Blus de pan met de rode wijn.
Laat even inkoken.
Voeg de bruine fond toe en laat opnieuw inkoken.
Werk af met enkele klontjes koude boter.
Verwijder de folie pas aan tafel.
Geef de saus er apart bij.
Serveer desgewenst met seizoengarnituur op een apart bord, bv. gebakken cantharellen, gestoofde staafjes witte selder en gesouffleerde aardappeltjes.

Bron: Het Recept Van De Week

Terug