Varkenshaasje met pistaches

varkenshaasje_pistaches (3K)
voor 6 personen
  • 2 varkenshaasjes van elk 500 g
  • 100 g gerookte ham (niet te fijn gesneden)
  • 40 g ongezouten pistaches
  • 1 teentje knoflook
  • 2 dl melk
  • 80 g boter op kamertemperatuur
  • 2 takjes salie
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Week het touw in water (tegen het verbranden).
Spoel de pistaches met kokendheet water en pel ze.
Plet ze grof en vermeng ze met de boter.
Snij de ham in reepjes van 2 cm.
Pel en hak de knoflook.
Snij het vlees overlangs een paar centimeter diep in.
Kruid het met peper en zout en schep er de pistacheboter in.
Leg er reepjes ham over.
Bind het stevig op met het keukentouw.
Braad het vlees rondom aan in olijfolie, met de knoflook en de salie.
Kruid het met peper en zout.
Schenk er de melk bij.
Laat het 15 tot 20 minuten zachtjes garen.
Bedruip het tussendoor met het braadvocht.
Laat het braadvocht indikken.
Haal het keukentouw weg en snij het vlees in plakken.
Lekker met gestoofd witloof en kroketjes.

Bron: Inge Deyck
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug