Gegratineerde Griekse gehaktballetjes

griekse_gehaktballetjes (3K)

  • 700 g lamsgehakt
  • 1 blok feta
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 klein blik tomatenpuree
  • 1 bol Mozzarella
  • Griekse pasta
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Maak kleine balletjes van het gehakt en bak ze krokant in een pan.
Stoof de paprikablokjes in wat olijfolie.
Doe er de tomatenblokjes en tomatenpuree bij en laat even stoven, kruid naar smaak met peper en zout.
Leg de gehaktballetjes in een beboterde ovenschotel.
Kruimel de fetakaas erover en schep daarover de groentensaus.
Snij de mozzarella in plakjes en werk de ovenschotel ermee af.
Gaar 20 à 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.
Serveer met de Griekse pasta en een groene salade.

Opmerking
Als je niet aan lamsgehakt geraakt kan je dit ook maken met gewoon gehakt, maar krijgt dan wel een andere smaak, is echter ook wel lekker.

Bron: Inge Deyck
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug