Paddestoelenrisotto

  • 500 g risottorijst
  • 400 - 500 g gemengde paddestoelen
  • 1 l kippenbouillon
  • olijfolie
  • 250 g Parmezaanse kaas, grof geraspt

Neem een grote hapjespan met deksel.
Op middelhoog vuur flinke scheut olie verwarmen, en de rijst toevoegen.
Al roerend zorgen dat iedere korrel omgeven wordt door een laagje olie.
Paddestoelen van aarde en andere ongerechtigheden ontdoen en heel fijn snijden.
Bij de rijst voegen en doorroeren.
Een liter kokende bouillon toevoegen en nog 1 keer roeren, daarna afvlakken zodat alle rijst net onder staat, vuur laag, deksel op de pan en 10 - 12 minuten met rust laten.
Als het goed is is de rijst dan zacht en gaar en al het water opgenomen.
Pas op voor aanbranden, te nat, niet gaar en teveel roeren.
Tot slot de kaas er doorheen roeren en al roerend laten smelten.
Als het goed is, loopt de risotto een beetje.

Opmerking
Als hoofdgerecht met een goede salade, of als voor- of bijgerecht.
Hoeveelheden zijn voor het hoofdgerecht.

Gepubliceerd door: PM3 Receptensite

Terug