Varkensgebraad met ananas

varkensgebraad_ananas (3K)
voor 4 - 6 personen
  • 1,2 kg varkensgebraad met been
  • peper
  • zout
  • 4 takjes tijm
  • 4 blaadjes salie
  • 1 eetl. groene peperbolletjes
  • olijfolie
  • 1 verse ananas
  • klein glaasje whisky of Cognac
  • 2 eetl. vloeibare honing

Dep een varkensgebraad goed droog en kruid met peper en zout.
Leg het in een braadschotel met de tijm, de salie en de groene peperbolletjes.
Giet er wat olijfolie over en zet het gebraad in een voorverwarmde oven op 210 °C.
Laat een tiental minuten bakken.
Snij een verse ananas in blokjes, doe ze bij het vlees en giet er de whisky of cognac over.
Bestijk het vlees met honing.
Zet de oven op 140 °C en laat het vlees 2 uur garen op lage temperatuur.
Giet er regelmatig saus over.
Zet de laatste 20 minuten de oven nog even op de hoogste stand zodat het vlees mooi bruin wordt.
Snij het vlees in stukken en serveer.

Bron: Inge Deyck
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug