Schoffie met bier op de BBQ

  • 600 g procureur (aan één stuk)
  • 2 rode uien
  • 1 fles bokbier
  • 1 theel. Italiaanse kruiden (tijm, oregano, rozemarijn)
  • 1 theel. mosterd
  • 100 g boter
  • snufje zout
  • snufje peper
  • allesbinder

Haal het vlees uit de koeling en dep het droog met keukenpapier.
Bestrijk het vlees met de mosterd.
Bestrooi het vlees met peper.
Verhit in een braadpan de boter en bak het vlees rondom bruin.
Snijd de rode uien in ringen.
Verdeel de uien over een groot stuk aluminiumfolie.
Leg het aangebraden vlees op de uien en bestrooi met de kruiden.
Zet de randen van he folie omhoog zodat vocht niet weg kan lopen.
Blus de braadboter af met het bier.
Voeg dit bij het vlees.
Vouw het folie dicht.
Stoof/smoor de procureur gaar op de voorverwarmde BBQ gedurende ca. 90 minuten aan de zijkant van de BBQ.
Giet het smoorvocht in een steelpan en bind licht met allesbinder.
Laat het vlees even rusten en snijd in dunne plakken.
Serveer samen met de saus.
Lekker met aardappelsalade en gemengde sla.

Bron: Vlees.nl

Terug