Cassoulet de la maison

  • 1 grote pot witte bonen, uitgelekt
  • 3 dl bouillon
  • 4 gekonfijte eendenpoten met vet
  • 4 saucijzen
  • 4 kalfskoteletten,
    1 nacht gemarineerd in persillade
  • peper en zout
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 winterwortel, brunoise gesneden
  • 150 g ontbijtspek in reepjes
  • 1 eetl. ganzenvet van de confit of reuzel (eventueel boter)
  • 3 knoflooktenen, gesnipperd
  • 1 pakje tomato frito
  • 60 g paneermeel of broodkruim
  • 4 eetl. fijngehakte peterselie
  • rasp van 1 citroen

Verwarm de oven voor op 190 °C.
Bak de eendenpoten, in een ovenbestendige pan, goudbruin in eigen vet, haal ze uit de pan, bak in het vet de kalfskoteletten rondom bruin en bijna gaar en vervolgens de saucijzen.
Zet het vlees apart voeg 1 eetlepel ganzenvet toe aan het vet in de pan en bruineer ui, wortel en spek erin, bak de knoflook 2 minuten mee.
Voeg bonen, tomato frito, bouillon en wat peper toe, breng het aan de kook, laat het 5 minuten pruttelen.
Pureer 6 eetlepels bonen en vocht, voeg het weer toe aan de cassoulet, schep alles om en proef of er zout en/of peper bij moet.
Schep de helft van de cassoulet uit de pan, leg eendenpoten, kalfskoteletten en saucijzen op de bonen, bedek ze met de andere helft en laat alles 10 minuten sudderen.
Meng paneermeel met peterselie en citroenrasp, strooi de helft daarvan over de cassoulet, zet de pan 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Schep voorzichtig het korstje door de cassoulet, strooi de rest van het paneermengsel erover en laat er opnieuw een goudbruin korstje opkomen.
Serveer met lekker brood.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug