Gegratineerde pasta met champignons

pasta_champignons (2K)

  • 500 g mezzaluna (verse pasta)
  • 250 g champignons
  • 70 g gemalen mozzarella
  • 2 eetl. olijfolie
  • 690 g tomatenvlees met groenten (blik)
  • ½ blokje groentenbouillon
  • voor niet vegetarische schotel: 200 g hamblokjes
  • peper & zout

Snij de champignons in vieren.
Kook de pasta 4 à 5 minuten of volgens de verpakking in 4 l lichtgezouten water.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een kookpan en stoof al roerend de champignonsstukjes 2 à 3 minuten.
Voeg het tomatenvlees en een verkruimeld half bouillonblokje toe.
Laat 10 minuten zachtjes stoven.
Kruid naar smaak met peper en zout.
Doe er de uitgelekte pasta bij, (als je er hamblokjes bij voegt is het nu het moment) schep om en giet de bereiding in een brede ovenschotel.
Strooi er de gemalen mozzarella over en laat enkele minuten kleuren onder de grill.
Dien onmiddelijk op met een stukje ciabatta.

Opmerking
Mezzaluna is verse pasta in de vorm van halve maantjes, gevuld met Parmezaan en basilicum.
Als je dit niet vind is andere verse pasta met dezelfde vulling ook goed hoor.

Bron: Inge Deyck
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug