Tagliatelle met sardine-paprikasaus

voor 2 personen

  • 150 - 175 g tagliatelle
  • 2 gegrilde paprika’s (pot)
  • 1 blikje sardientjes naturel (op water)
  • 1 dl room culinair light
  • 4 ansjovisfilets (blik)
  • 8 blaadjes basilicum
  • 1 eetl. kappertjes

Kook de tagliatelle in ruim water gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Snijd de paprika’s in stukken.
Verwijder van de sardientjes de graat.
Doe de sardientjes met de paprika’s en de room in de keukenmachine en pureer het.
Verwarm de puree al roerend.
Voeg een paar lepels kookvocht van de pasta toe.
Snijd de ansjovisfilets in stukjes.
Knip de basilicum klein.
Roer de ansjovis, de basilicum en de kappertjes door de saus.
Maak de saus op smaak met peper.
Verdeel de uitgelekte tagliatelle over 2 borden en schep de saus er op.

Menusuggestie
Lekker met een tomatensalade.

Bron: Voedingscentrum

Terug