Lamskoteletten met komkommer - muntsaus

  • ½ komkommer
  • zout & peper
  • een beetje verse munt
  • 1 eetl. azijn
  • 12½ cl zure room
  • 1 teentje knoflook
  • 4 dubbele lamskoteletten
  • 2 el (olijf)olie

Schil de komkommer, halveer in de lengte, verwijder de pitjes en rasp hem boven een zeef grof.
Bestrooi met zout en laat ± 10 minuten staan.
Hou 4 toefjes munt apart voor de garnering, neem de rest van de muntblaadjes van de takjes en knip ze in een kopje heel fijn.
Druk met de bolle kant van een eetlepel zoveel mogelijk vocht uit de komkommer.
Roer in een schaaltje de komkommer, de munt, de azijn en de zure room tot een saus en breng die op smaak met zout & peper.
Zet de saus tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Pel de knoflook, pers die boven een kommetje uit en roer de olie erdoor.
Besprenkel de lamskoteletten aan beide kanten met de knoflookolie en leg ze op de grillrooster.
Schuif deze met een lekbak eronder ± 10 cm onder de hete grill.
Grill de lamskoteletten in ± 10 minuten gaar en bruin; keer halverwege.
Leg de lamskoteletten op twee borden en schep de komkommer - muntsaus erover.
Garneer met toefjes munt.

Bron: Tournedos.nl
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug