Saté gemarineerd

  • 600 gram kippenvlees
  • 30 bamboestokjes
  • 1 theel. venkelpoeder
  • 1 theel. komijnpoeder
  • 1 theel. ketoembar
  • ½ theel. koenjit
  • ½ theel. kaneelpoeder
  • 1 cm laoswortel
  • 1 stengel citroengras
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm gemberwortel
  • 5 sjalotjes
  • 2 theel. suiker
  • 1 theel. zout
  • 2 eetl. olie vermengt met kokosmelk
  • 1 stengel citroengras om als kwast te gebruiken

Maal (of nog liever) wrijf de laos, het citroengras, de knoflook, de gember, de sjalotten, de suiker en het zout tot een fijne pasta.
Snijd het vlees in hele kleine stukjes van ongeveer een halve centimeter en droog het vlees.
Marineer het met de pasta en alle andere ingrediënten (behalve het olie-kokosmelkmengsel en de citroengras-kwast) en laat ongeveer 2 à 3 uur staan.
Steek 6 - 7 stukjes vlees aan een stokje.
Maak een heel heet houtskoolvuur.
Leg de stokjes op het rooster en grill ze boven de hete houtskool.
Nadat men ze omgedraaid heeft, besprenkelt men ze met het olie-kokosmelkmengsel met een gekneusde stengel citroengras.
Grill tot het vlees gaar, geurig en zacht is.

Bron: NN

Terug