Spareribs in ketjapmarinade

  • 1 kg spareribs of varkenskrabbetjes
  • 1 ui
  • 1 Spaanse peper
  • 2 eetl. citroensap
  • 3 eetl. droge sherry
  • 4 eetl. ketjap manis
  • 1 theel. djinten
  • 1 theel. ketoembar
  • 1 theel. gemberpoeder
  • 1 teentje knoflook

Doe de spareribs in een grote pan en voeg zoveel water toe dat ze onderstaan.
Breng aan de kook en laat de spareribs in circa 25 minuten in het water dat tegen de kook aan wordt gehouden, gaar worden.
Laat de spareribs in een vergiet uitlekken.
Pel en snipper de ui.
Maak de peper schoon, verwijder de zaadjes en snijd de peper in kleine stukjes.
Doe de ui, de peper, het citroensap, de sherry, de ketjap, de djinten, de ketoembar, het gemberpoeder en het uitgeperste teentje knoflook in een platte schaal.
Roer alles goed door elkaar.
Leg de spareribs erin, dek ze af en laat ze minstens 3 uur in de koelkast marineren.
Schep zo af en toe de marinade over het vlees.
Steek het houtskool in de barbecue aan en wacht tot de kooltjes rood-grijs gloeien (circa 35 minuten).
Bestrijk de spareribs met olie.
Rooster ze in circa 10 minuten midden boven de gloeiende houtskool goudbruin.
Keer het vlees zo af en toe en bestrijk het met de marinade.

Bron: NN

Terug