Italiaanse bouillonfondue

  • 40 g kipfilet
  • 200 g achterham
  • 150 g champignons
  • 1 winterwortel
  • 1 courgette
  • 1 bakje kerstomaten
  • 1 bosje lente-ui of 1 dunne prei
  • 250 g beetgare gekookte groene tagliatelli
  • 1 l kruidige kippenbouillon (van 3 tabletten)
  • 1 zakje geraspte Parmezaanse kaas

Snij de kipfilet en de ham in smalle reepjes.
Was de groenten en maak ze schoon.
Snij de champignons in plakjes, de wortel en de courgette in reepjes en de lente-ui in schuine stukjes.
Doe het vlees, de groenten en de tagliatelli over in een schaaltje.
Breng de bouillon aan de kook en schenk deze over in een fonduepan.
Leg een paar stukjes vlees met groenten, een tomaatje of tagliatelli naar keuze in een schepnetje en laat het in de hete bouillon gaar worden.
Serveer met de geraspte kaas, sausjes en stokbrood.

Bron: NN

Terug