Bourgondische fondue

  • 800 g biefstuk
  • 7½ dl aardnotenolie
  • tomatenketchup
  • Worcestershire saus
  • mosterd
  • tomatenpuree
  • kerriesaus met mierikswortel
  • mayonaise
  • 1 eetl. citroensap

Maak een ½ liter mayonaise.
Verdeel deze in 4 gelijke delen.
Voeg bij het eerste deel een eetlepel mosterd.
Klop en nog wat olie door zodat hij weer wat dikker wordt.
Meng door het tweede deel de lepel citroensap, door het derde een eetlepel tomatenpuree en door het vierde een eetlepel kerrie.
Maak de mierikswortelsaus.
Doe alle sauzen in kommetjes, zet de tomatenketchup en Worcestershiresaus op tafel.
Snij het vlees in blokjes.
Sauteer ze in een pannetje met de hete olie, gestoken aan een fonduevorkje.
Je kan hier salades naar smaak bij geven en stokbrood met boter.

Bron: NN

Terug