Turkse gehaktflinters van de grilplaat

  • 400 g lams- of rundergehakt
  • 1 eidooier
  • snufje kaneel
  • 1 eetl. komijnpoeder
  • 1 uitje, ragfijn gesnipperd of geraspt
  • 1 handvol broodkruim of goed paneermeel
  • 2 handenvol platte peterselie (niet gesneden!) of rucola

Draai de ui tot pulp in een keukenapparaat of hak het zo fijn als mogelijk.
Meng het gehakt met wat zout, de eidooier, kaneel, komijnpoeder en de ui.
Kneed er met natte handen zo veel paneermeel door dat het niet meer aan de kom plakt en vorm dan dunne, platte schijfjes, zo groot als een oude rijksdaalder.
Verwarm de oven op 100 °C.
Verhit een grillpan op het vuur en rooster de köfte in porties; houd wat klaar is warm in de oven.
Serveer op een bed van ongesneden platte peterselie of rucola en met een stel bijgerechtjes.
Een heel stel (Libanese) suggesties;

Bron: Onno Kleyn

Terug