Ovenschotel met bloemkool, tomaat en basilicum

ovenschotel_bloemkool (2K)

  • 800 g gemengd gehakt (varkens + kalf)
  • 1 kleine bloemkool
  • 1 ui
  • ½ bokaal tomatenstukjes met groenten
  • 2 dl licht room
  • 3 eetl. paneermeelPaneermeel
  • 1 eetl. boter
  • 1 ei
  • 4 takjes peterselie
  • ½ koffielp tijm
  • 1 theel. basilicum
  • ½ eetl. paprikapoeder
  • peper
  • zout

Meng het gehakt met het ei, de fijngesnipperde ui, de fijngesnipperde peterselie, de tijm en het paneermeel.
Breng naar wens verder op smaak met peper en zout.
Snij de bloemkool in kleine roosjes.
Leg de bloemkoolroosjes in een grote diepe ovenschotel.
Verdeel er het gehaktmengsel over en druk goed aan.
Prik er met een vork enkele gaatjes in en giet er de licht room over.
Verdeel dan de tomatenstukjes met groenten over het gehaktmengsel en kruid met de basilicum, de paprikapoeder, peper en zout.
Schik er tot slot enkele nootjes boter op.
Schuif in de voorverwarmde oven van 220 °C en laat gedurende 1 uur gaar worden.
Na een kwartier dekt u het best de schotel af zodat het gehakt niet verbrandt.
Dien op met aardappelpuree.

Bron: Inge Deyck
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug