Captains dinner

captains_dinner (1K)

  • 50 g spekblokjes
  • 2 schouderkarbonades
  • 1 kleine ui (in ringen gesneden)
  • 1 pot kapucijners
  • 75 g gehakt (gekruid)
  • 1 beschuit
  • 25 g boter
  • kerriepoeder
  • augurken (in repen)
  • piccalilly
  • uien (Amsterdamse)

Bestrooi de karbonades met peper, zout en bloem.
Draai van het gehakt kleine balletjes en haal ze door de verkruimelde beschuit.
Verhit de boter in een koekenpan.
Bak de karbonades en de gehaktballetjes om en om in ca. 8 minuten gaar.
Verwarm de kapucijners in het vocht.
Laat ze uitlekken.
Fruit de spekreepjes in een droge koekenpan.
Schep de spekreepjes met spekvet over de kapucijners.
Fruit de uienringen met kerriepoeder mooi goudgeel en leg ze op de kapucijners
Presenteer het geheel op een mooie voorverwarmde schaal.
Lekker met frisse gemengde salade en gekookte krieltjes en piccalilly.

Bron: Vlees.nl

Terug