Sichuan-aubergines met biefstuk

  • 2 Thaise aubergines of 1 Hollandse
  • olie
  • 300 g biefstuk in heel dunne reepjes of plakjes
  • 2 eetl. sesamolie
  • 1 afgestreken eetl. maizena
  • 1 sambal taotjo of sambal manis
  • 1 eetl. lichte sojasaus
  • 1 eetl. Chinese zwarte azijn (of anders rodewijnazijn)
  • 2 cm verse gember, gehakt
  • 3 tenen knoflook, gehakt
  • 2 lente-uitjes, in plakjes, met wat van het groen

Snijd de aubergines in blokjes op reepjes van een cm of 3 bij 6.
Doe een ferme straal olie in een koekenpan (nee, geen wok!) en bak ze gaar in een minuut of 7.
Wentel en keer af en toe.
Haal uit de pan.
Meng ondertussen de plakjes biefstuk met de helft van de sesamolie, wat zout, de maizena en een drupje water.
Roer de sambal los met de sojasaus, en doe er dan de azijn en 1 dl water bij.
Fruit de gember en de knoflook in de auberginepan met wat olie tot het geurt.
Giet de saus in de pan en laat heel eventjes doorkoken.
Voeg de biefstuk toe en roer en schep tot de saus bindt en hij zijn rauwe kleur verliest.
Meng er de aubergines en de lente-ui bij en warm goed door.
Besprenkel met de resterende sesamolie.

Bron: Onno Kleyn

Terug