Vleesfondue

met verschillende sausen

Vlees:
b.v. 600 gram verschillende magere malse vleessoorten
in blokjes gesneden biefstuk, kalfs- of varkensvlees
kipfilet of lamsvlees balletjes rundergehakt, tartaar of knakworsten

Gembersaus:
In kommetje vermengen: 1 bekertje zure room,
½ pakje monchou, 1 eetlepel bakgember en
1 eetlepel gembernat

Tomatensaus:
In steelpan ½ eetlepel boter verhitten. Hierin een ½ gesnipperd uitje fruiten.
Toevoegen: ½ theelepel suiker, ½ theelepel Worchestershiresaus, mespunt mosterd, 5 eetlepels tomatenketchup, 1 eetlepel azijn en 5 eetlepels water. 10 minuten zachtjes koken. Laten afkoelen.

Tuinkruidensaus:
In kommetje vermengen: 1 bekertje Bulgaarse yoghurt,
7 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel fijngesnipperde peterselie, 1 eetlepel selderij, 1 teentje uitgeperste knoflook.

Pindasaus:
½ Potje pindasaus bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
3 eetlepels koffieroom, 2 theelepels ketjap en een ½ theelepel sambal erdoor roeren.

Hartig bijgerecht:
Groene of zwarte olijven, in reepjes gesneden paprika, zilveruitjes,
augurken, champignons, uienringen, plakjes tomaat.

Zoet bijgerecht:
Plakjes banaan, stukjes ananas, halve peren, halve perziken,
partjes sinaasappel of stukjes appel.

Olie of vet:
Voor vleesfondue kunt u het beste plantaardige olie of plantaardig vet nemen.
Verhit de olie of vet in de fonduepan op het fornuis.
Steek de réchaud aan en zet de fonduepan op tafel.

Bron: NN

Terug