Bouillonfondue

Dit is een variatie op vleesfondue.
In plaats ven olie of vet gebruik je bouillon.
In plaats van vlees kun je ook verschillende vissoorten nemen.
Bouillon kun je zelf trekken.
Maar voor vleesbouillon kunt je ook bouillontabletten of -poeder gebruiken.
Neem je in plaats van vlees vis dan kun je zelf de visbouillon trekken.
Ook kun je een pittige groentebouillon trekken of bouillon maken van plantaardige bouillonblokjes.
Bij bouillonfondue is het erg leuk om aan je vork verschillende combinaties van vlees- of vissoorten met bijgerechten te maken en deze in de bouillon gaar te laten worden.

Bouillonfondue met vlees

Vlees:
600 gram verschillende vleessoorten.
B.v. biefstuk, kalfs- of varkenshaas, kipfilet, rundergehakt, tartaar en plakjes ontbijtspek.
Vlees in dunne reepjes snijden. Van gehakt of tartaar kleine balletjes draaien.

Sausjes:
4 schaaltjes met verschillende sausen op tafel zetten.
Zie vleesfondue.

Bijgerechten:
Verschillende bijgerechten op tafel zetten.
Zie vleesfondue.

Bouillon:
In fonduepan 1½ l bouillon maken van 1½ potje geconcentreerde vleesbouillon (eerst zeven) of van 3 bouillontabletten.
Réchaud aansteken.
Fonduepan op réchaud op tafel zetten.

Terug