Zuiderse ribbetjes

zuiderse_ribbetjes (2K)

  • 1½ kg varkensribstuk
  • 2 grote uien
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 theel. peperbolletjes
  • peper
  • zout
    • marinade:
  • 3 eetl. vloeibare tomatenpuree
  • 4 teentjes knoflook
  • 125 g rietsuiker
  • 3 eetl. Worcerstershiresaus
  • 2 eetl. mosterd
  • sap van een kleine sinaasappel
  • 2 eetl. ciderazijn
  • 2 eetl. whisky
  • 1,5 eetl. kandijsiroop
  • tabasco

Snij de uien in ringen en leg ze samen met de laurier en de gekneusde peperbolletjes in een ovenschaal.
Kruid het vlees met peper en zoutleg het erbij.
Besprenkel met ¾ dl water.
Dek af met aluminiumfolie en zet 2 uur in een op 150 °C voorverwarmde oven.
Meng intussen alle ingrediënten voor de marinade.
Breng aan de kook en laat zachtjes sudderen tot een dik stroperige saus.
Haal de ribbetjes uit de oven en bestrijk ze met een deel van de marinade.
Zet ze dan opnieuw 30 à 45 minuten in de oven, nu op 180 °C (bestrijk ze tussendoor geregeld met het braadvocht).
Schep de gare uien bij de rest van de marinade.
Leng eventueel aan met wat braadvocht van de ribbetjes.
Verwarm de saus een paar minuten en serveer ze apart bij het vlees.

Bron: Inge Deyck
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug