Meiraapjes met Stolwijker kaas en rozemarijn

meiraapjes (3K)
voor 6 personen
    • voor de vulling:
  • 10 g boter
  • 300 g raapjes
  • 7½ cl water
  • ½ theel. zout
  • 150 g prei in reepjes
  • 70 g belegen kaas in blokjes
  • 1 theel. rozemarijn gehakt
  • 1 teen knoflook fijngehakt
    • voor het deeg:
  • 175 g bloem, liefst Spelt
  • 90 g boter
  • 1 ei

Deeg bereiden:
Doe de ingrediënten in een mengkom met wat zout.
Voeg een eetlepel koud water erbij en meng het tot deeg.
Wikkel het als een dikke koek in plastic folie en leg het minstens 30 minuten in de koelkast.

Vulling maken:
Schil de raapjes en snijd ze in 4 mm blokjes.
Fruit de raapjes in boter en blus af met water.
Voeg zout toe en breng weer aan de kook.
Laat 4 minuten zacht stoven.
Doe de prei erbij en stoof nog verder tot het beetgaar is.
eem van het vuur en laat iets afkoelen.
Voeg de knoflook, peper, geitenkaas en rozemarijn toe.
Bestrijk 6 tot 8 muffin vormpjes met boter.
Andere vormpjes kan natuurlijk ook.
Doe het deeg erin.
Vul op met de groentemassa.
Maak van wat deeg een dekseltje.
Strijk het deeg in met wat geklutst ei en wat zout & peper.
Bak het 15 - 20 minuten in een oven op 200 °C.

Tip
De vulling zonder het deeg kunt u ook als roerbakgerecht serveren.

Bron: De Historische Groentenhof

Terug