Gekarameliseerde finettes

gekarameliseerde_finettes (2K)

  • 600 g finettes (erg fijn gesneden varkensmignonnettes)
  • 1 eetl. olie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetl. vissaus
  • 1 theel. suiker
  • 1 theel. donkere sojasaus
  • 2 eetl. water
  • komkommer
  • lente-uitjes
  • koriander
  • rijst
  • peper
  • zout

Kruid de finettes met peper en zout.
Roerbak ze in de olie, samen met de genipperde ui en een geplet teentje look.
Doe er de vissaus, suiker, donkere sojasaus en het water bij.
Schep om en laat 5 minuten sudderen.
Snij de komkommer in reepjes, de lente-uitjes in ringetjes en de gehakte korianderblaadjes samen in een kommetje.
Geef er gekookte of gestoomde rijst bij.

Bron: Inge Deyck
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug