Tortilla met courgette en paprika

  • 8 tortilla's
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 2 rode uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 6 eetl. olijfolie
  • 400 g tomatenblokjes, uit blik
  • 25 cl kruidenbouillon
  • 400 g kidneybonen
  • 150 g geraspte belegen kaas
  • 12½ cl room

Pel en snipper de uien.
Pel de teentjes knoflook en snij ze fijn.
Snij de courgette in kleine blokjes.
Verwijder de zaadjes van de paprika en snij in blokjes.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit de helft van de ui met knoflook op laag vuur.
Voeg de tomatenblokjes met het vocht toe en bak het even mee.
Schenk de helft van de bouillon erbij en laat het op laag vuur 20 minuten koken.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een andere koekenpan en bak de courgette en paprika met een beetje zout zachtjes 6 minuten.
Schep het mengsel op een bord.
Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en fruit de rest van de ui en knoflook zachtjes.
Schep de bonen met het vocht erdoor en bak het even mee.
Stamp het mengsel tot een grove puree.
Schenk de rest van de bouillon erbij en breng op smaak met zout.
Bestrijk de tortilla's met de tomatensaus.
Schep in het midden een lijn van de bonenpuree.
Verdeel de courgette, paprika en kaas erover.
Rol de tortilla's op en leg ze in een ovenschaal.
Schenk de rest van de tomatensaus erover.
Schep de room en kaas erover.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bak de tortilla's in het midden van de oven in 35 minuten bruin en gaar.

Bron: Mijn receptenboek
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug