Youversi met lam gegratineerd met graviera

youversi (3K)
voor 6 personen
  • 700 g lamsbout (in blokjes)
  • 2 eetl. olijfolie
  • 3 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 300 g tomaten
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • 2 mespunten paprikapoeder
  • ½ theel. gedroogde oregano
  • zout & peper
  • 400 g kritharaki (kleine Griekse pasta)
  • 20 cl water
  • 100 g geraspte graviera (Griekse kaas)

Bruin de lamsbout (in blokjes) aan in de olijfolie.
Voeg de gesnipperde ui en de gehakte knoflook toe en laat 5 minuten bakken.
Voeg de gehakte tomaten en de tomatenpuree, de paprikapoeder, de gedroogde oregano, zout & peper toe.
Laat 5 minuten sudderen.
Giet het mengsel in een ovenschotel, samen met de ongekookte kritharaki en het water.
Roer om, dek af met aluminiumfolie en laat 30 minuten garen in een warme oven op 220 °C.
Bestrooi met de geraspte graviera en laat goudgeel kleuren onder de grill.
Dien heet op.

Bron: Inge Deyck
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug