Kotelet zonder been in de oven

kotelet_zonder_been (2K)

  • 4 koteletten zonder been
  • 4 sneetjes boerenhesp
  • 6 stronken witloof
  • 4 sneetjes Affligem-kaas (abdijkaas)
  • 4 schijven ananas
  • 2 eetl. boter
  • 3 dl kippenbouillon
    (1 blokje opgelost in 5 dl heet water)
  • peper & zout
  • bindmiddel

Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in de lengte in 2 of 3 stukken.
Smelt 1 eetlepel boter in een kookpan en stoof er het witloof in gedurende 3 minuten.
Schik het witloof in een ovenschotel.
Smelt in dezelfde pan 1 eetlepel boter en kleur er de koteletten bruin in gedurende 2 minuten per kant.
Kruid naar smaak met peper en zout.
Leg op elke kotelet een dubbelgevouwen sneetje boerenhesp en een schijfje ananas.
Dek af met een dubbelgevouwen sneetje kaas.
Leg de koteletten op het witloof in de ovenschotel.
Giet de kippenbouillon in de pan, schraap de braadresten los en giet over het witloof.
Zet de schotel in een voorverwarmde oven op 180 °C gedurende 20 minuten.
Schakel de laatste 2 minuten de grill in om de kaas te kleuren.
Als het vocht nog wat te lopend is, kan u deze eventueel bijbinden met bindmiddel.
Verdeel het witloof over de borden, leg er een kotelet naast en serveer met kroketjes.

Bron: Inge Deyck
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug