Lamsspiesje met geroosterde aubergine, chorizo en mozarella

voor 10 spiesjes

  • 250 g runder-varkensgehakt
  • 250 g lamsgehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote sjalot
  • 1 bosje peterselie
  • 2 eetlepels mosterd
  • 2 eieren
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • 10 sneetjes chorizo
  • 2 aubergines en dunnen plakjes gesneden (in de lengte)
  • 10 gedroogde tomaten
  • 1 bolletje mozarella

Warm de oven voor op 200 °C en schik de plakken aubergine op ovenschaal die ingewreven is met olijfolie.
Kruid met peper en wrijf ze bovenaan in met olijfolie en plaats in de oven gedurende een 5-tal minuten.
Neem uit de oven en draai ze allemaal om.
Plaats ze terug gedurende enkele minuten in de oven totdat ze gaar zijn.
Meng al het gehakt door elkaar en voeg de eieren, de mosterd, gehakte sjalot, gehakte knoflook, gehakte peterselie en de kruiden toe.
Werk op tot een mooi gehaktbroodje en verdeel het gehakt in 10 mooie delen.
Versnij de mozarella in 10 plakjes.
Neem een mooie plak aubergine en leg deze op de werktafel.
Leg er in het midden een bolletje gehakt op.
Daarop een gedroogd tomaatje, plakje chorizo (mooi rond het gehaktballetje), daarop een plakje mozarella.
Wentel de aubergine omheen het gehakt en de rest en prik er een spiesje door (liefst in metaal).
Plaats gedurende een 15-tal minuten in een voorverwarmde oven van 170 °C.
Nota: Ik neem 2 soorten gehakt omdat lamsgehakt op zich niet zo heel interessant is om zelfstandig met de te werken.
Het is veel beter dat je verschillende soorten mengt maar iedereen is vrij om te doen wat hij wil.

Dominique Valcke

Terug