Kalfstong

  • 1 kalfstong
    (bij de islamitische slager is ie véél goedkoper en net zo lekker!)
    • voor het bouquet (de bouillon):
  • een knolselderij (in stukken)
  • een wortel (door de helft)
  • een bos bladpeterselie
  • een prei (in stukken)
  • teen knoflook
  • een ui (in stukken)
  • wat laurierblaadjes en peperkorrels
  • ruim zout !

Zet bovenstaande ingredi├źnten in een pan ruim koud water op het vuur en laat de tong zo’n 3 uur zachtjes stoven.
Ontdoe de tong van het buitenste vel als ie nog warm is.
Snijd ‘m in dunne plakken over de lengte en serveer met puree en groenten en salsa verde.

  •  
  • voor de salsa verde:
  • fijngehakte bladpeterselie
  • dragon
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetl. citroensap of wittewijnazijn
  •  

Roer dit alles met goeie olijfolie tot een mooie substantie. (Liefst in de magimix.)
Afmaken met 4 eetlepels kappertjes en 4 eetlepels fijgehakte cornichons (kleine, ingelegde augurkjes).
En op smaak brengen met peper en zout en evt. nog wat citroensap of azijn.

Alexandra van Raab van Canstei

Terug