Luxemburgse pruimentaart

Quetschflued

  • 250 g bloem
  • 12 g gist
  • 40 g suiker
  • ½ l melk
  • zout
  • 50 g boter
  • 1 ei
  • pruimen

Doe de bloem in een kom, en maak een vorm in het midden.
Mix gist, suiker, lauwe melk, zout en de boter die gesmolten is, en een ei.
Giet de mix op de bloem en kneed het tot een soepel deeg.
Laat 30 - 40 minuten rijzen.
Snij de pruimen doormidden, en haal de pitten eruit.
Bedek de bodem van een beboterde taartvorm met het deeg, ongeveer 2 - 3 cm dik.
Bedek het deeg met de pruimen, leg ze rondom neer zodat deze gelijk komen metde bovenkant (hoeveelheid afhankelijk van diameter taartvorm).
Bak de taart op gemiddelde temperatuur in de oven.

Invriezen
Door de deegsoort is de taart goed in te vriezen.

Na het ontdooien
Voor het serveren bestrooien met suiker.

Paul van Rosmalen

Terug