Andijviemaaltijd salade met kip

  • 1 klein blikje anasstukjes
  • 3 eetl. mayonaise
  • 3 eetl. yoghurt
  • 1 eetl. olie
  • mespuntje
  • kerriepoeder
  • peper
  • zout
  • (2 eetl. gehakte gember)
  • 2 eetl. amandelschaafsel
  • 4 stelen bleekselderij
  • 1 krop malse andijvie
  • 400 g kipfilet
  • 25 g roomboter

Ananasstukjes laten uitlekken.
Voor saus in kommetje mayonaise met yoghurt, olie, kerriepoeder, peper, zout, scheutje ananassap en eventueel gember vermengen.
In droge koekepan op laag vuur geschaafde amandelen licht roosteren.
Bleekselderij wassen, eventueel paar stugge draden ervan af trekken en in heel dunne reepjes snijden.
Krop andijvie halveren, goed wassen, droogslaan (in slacentrifuge) en in dunne reepjes snijden.
Banaan schillen en in plakjes snijden.
Kipfilet in reepjes snijden, bestrooien met zout en wat kerriepoeder.
In koekepan boter of margarine verhitten en kipfilet hierin onder regelmatig omscheppen 5 minuten bakken en laten afkoelen.
In grote kom alle ingrediënten samen met de saus omscheppen en salade direct met wat stokbrood en (kruiden)boter serveren.

Paul van Rosmalen

Terug