Goulash van wild

  • 600 g stoofvlees van wild (liefst gemengd)
  • 2 kleine uien, in partjes
  • 2 rode paprika’s, in stukjes
  • 150 g dunne sperziebonen
  • 150 g diepvrieserwten
  • 6 kruimige aardappels, in blokjes
  • 1 dl rode wijn
  • scheutje olijfolie
  • 3 dl wild- of runderfond
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • 1 laurierblad
  • 2 takjes verse tijm
  • 1 knoflookteen
  • 1 theel. gemengde peperkorrels
  • ¼ theel. kummel of karwijzaad
  • 1oo g spekjes of bacon

Bak de rookspekreepjes uit in wat olie in een grote braadpan.
Snij het stoofvlees in dobbelstenen van zo’n 3 - 4 cm (of vraag of de slager dat alvast doet) en doe ze erbij.
Roerbak ze op hoog vuur tot ze bruin zijn.
Voeg de uien paprika en tomatenpuree toe en bak het mengsel al roerend een paar minuten.
Schep het vlees uit de pan.
Schenk de wijn ervoor in de plaats en roer de aanbaksels los.
Roer de helft van de fond erbij en breng aan de kook.
Schep het vlees weer terug voeg kruiden knoflook en specerijen toe en dek de pan af.
Stoof het vlees in 4 uur zacht en gaar.
Schep na drieënhalf uur de aardappels erbij en 15 minuten later de sperziebonen en doperwten.
Voeg eventueel af en toe wat fond toe als het geheel te droog wordt.

Bron: Onno Kleyn & Karin Luiten

Terug