Ovenschotel met aardappelen, champignons en Reblochon

ovenschotel_reblochon (2K)

  • 10 middelgrote vastkokende aardappelen
  • 250 g Parijse champignons
  • 200 g gekookte ham
  • 1½ dl witte wijn
  • 1½ dl room
  • 250 g Reblochon (of zachte abdijkaas)
  • 1 ui
  • 2 teentje knoflook
  • 2 theel. tijm
  • 30 g boter
  • peper & zout
  • bakpapier

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Schil de aardappelen, snijd ze in vier stukken en gaar ze in gezouten water.
Snipper de ui en de tijm fijn.
Plet de knoflookteentjes.
Verwarm de boter in een pan en voeg de ui en de knoflook toe.
Bak glazig.
Snijd de ham en de kaas in blokjes en snijd de champignons in 4.
Voeg ze samen met de ham toe aan de ui en bak gedurende 5 minuten.
Doe er de wijn en de room bij.
Roer er de aardappelen onder, samen met de tijm en ¾ van de kaas.
Kruid met peper en zout.
Giet het mengsel in een ovenschaal en verdeel de rest van de kaasblokjes erover.
Bedek met bakpapier en zet gedurende 20 minuten in de oven.
Verwijder het bakpapier en bak nog eens 20 minuten tot alles goudbruin en krokant is.

Tip
Lekker bij een stuk gegrild vlees of lamsbout.

Bron: Patapas

Terug