Nasi goreng met pinda's en rendang vlees met lente-uitjes

nasi_goreng_pindas_rendang (2K)

  • 400 g witte rijst
  • 1 zakje Conimex Mix voor Nasi Goreng
  • 50 g ongezouten pinda's
  • 10 lente-uitjes
  • wokolie
  • 400 g rundvleesreepjes
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Rendang Vlees
  • 600 g dun gesneden snijbonen
  • ketjap manis

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
Meng de mix met 1 dl kokend water.
Minstens 10 minuten laten staan.
Hak de pinda's grof.
Snijd het donkere groen van de lente-uitjes in smalle ringen.
Snijd de rest van de lente-uitjes in de lengte in vieren.
Verhit een hapjespan, voeg een scheutje olie toe en roerbak de vleesreepjes 3 minuten.
Roerbak de lange stukken lente-ui 1 minuut mee.
Voeg 2 dl water en de boemboe toe en laat het 5 minuten pruttelen.
Verhit ondertussen een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak de snijbonen 4 minuten.
Roerbak de gewelde mix 2 minuten mee.
Schep de rijst erdoor en wok nog 1 minuut.
Voeg ketjap naar smaak toe.
Roer ¾ van de pinda's erdoor.
Schep de nasi en het rendang vlees op 4 borden.
Strooi de rest van de pinda's en de groene uienringetjes over het vlees.

Op tafel
Zet heerlijk frisse atjar taugé en krokante kroepoek saté op tafel en geef er ook lekker kruidige sambal badjak bij.

Lekker anders kan ook
Vervang de pinda's door cashewnoten of geroosterde amandelen.

Bron: Conimex

Terug