Penne met asperges en aardbeiendressing

  • 250 g penne
  • olijfolie
  • ½ kg asperges
  • vers gemalen zwarte peper
  • zout
  • 125 g mango
  • geroosterde sesamzaadjes
  • 150 g aardbeien
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. wijnazijn
  • ½ dl sojamelk
  • ahornstroop

Voor de dressing:
alle ingrediënten samenvoegen, behalve de basilicum.
Deze op het einde toevoegen.

De penne koken, bestrooien met zout & peper; wat olijfolie overgieten en laten koelen.
De asperges koken in water, eventueel licht gezouten, tot ze vork-gaar zijn.
Vervolgens in kleine stukjes snijden, en de topjes als garnituur bewaren.
Meng de penne in ⅔ van de aardbeiendressing en de gesneden asperges.
Schep de pasta op de borden, en doe er de rest van de dressing over.
Garneren met mango, sesamzaadjes, en de aspergetopjes.

Bron: EVA
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug