Bamisalade met broccoli en spekjes

bamisalade (2K)

  • ½ zak (250 g) mie (nestjes)
  • 1 grote struik broccoli
  • 6 ananasschijven (vers of uit blik)
  • 125 g gerookte spekblokjes
  • Conimex Woksaus knoflook koriander
  • wokolie

Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook.
Voeg de mie toe, kook deze in ca. 12 minuten gaar.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Verdeel ondertussen de broccoli in roosjes en was ze.
Snijd de steel van de broccoli in dunne plakjes.
Snijd de ananas in stukjes.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een (heel klein) scheutje olie toe en bak de spekblokjes in ca. 3 minuten uit.
Voeg de broccoli toe en roerbak ca. 5 minuten.
Schep de ananas en de mie erdoor en roerbak nog 3 minuten.
Voeg dan de woksaus naar smaak (ca. 10 eetlepels) toe en schep alles nog een keer goed door elkaar.
Af laten koelen.
Schep de (lauwwarme of koude) gewokte bahmisalade in een grote schaal en strooi er eventueel wat gezouten pinda's over.

Op tafel
Zet sambalsauzen, ketjap, kroepoek, gebakken uitjes, atjar en seroendeng op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.

Lekker anders kan ook
Maak er kruidige sateetjes bij: marineer 400 g in kleine blokjes gesneden kipfilet of hamlapjes in een mengsel van 5 eetlepels woksaus en 2 eetlepels wokolie.
Rijg de blokjes aan satéstokjes en rooster ze in ca. 10 minuten op de BBQ of onder de grill goudbruin en gaar.

Bron: Conimex

Terug